Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

12.01.2018 11:02
Чернівецька обласна рада


    Чернівецька обласна рада оголошує конкурс із відбору юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців для укладання договору сервітуту на користування земельними ділянками спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області

12.01.2018 10:56
Чернівецька обласна рада


    Чернівецька обласна рада оголошує інвестиційний конкурс із відбору юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку

29.12.2017 09:36
Чернівецька обласна рада


    оголошує про намір передати в оренду нерухоме майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Міжнародне співробітництво >  Відбулася зустріч керівництва Чернівецької області та Сучавського повіту Румунії

Прес-центр

Новини

24.05.2017 12:08

Відбулася зустріч керівництва Чернівецької області та Сучавського повіту Румунії |  Міжнародне співробітництво

Тема новини: Назва теми

23 травня на території Міжнародного автомобільного пункту перетину українсько-румунського кордону «Порубне-Сірет» відбулася зустріч голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна та голови Чернівецької обласної державної адміністрації Олександра Фищука з головою Сучавської повітової ради паном Георге Флутуром та префектом Сучавського повіту пані Мірелою-Єленою Адомніцей.

Сторони обговорили низку робочих питань щодо реалізації транскордонних проектів в рамках Спільної операційної програми «Румунія – Україна – Республіка Молдова» та шляхи вирішення проблемних питань. Зокрема, питання якнайшвидшого завершення реконструкції та введення в експлуатацію пунктів пропуску «Дяківці» та «Красноїльськ».

Також проаналізовано перспективи спільної реалізації проектів, спрямованих на розвиток транспортної інфраструктури та модернізацію інфраструктури пунктів перетину кордону, на які в операційній програмі «Україна – Румунія» на 2014-2020 роки передбачено 12,1 та 5,3 млн. євро відповідно.

Відтак, Іван Мунтян та пан Георге Флутур підписали два спільних звернення: до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо відкриття усіх пунктів пропуску на ділянці українсько-румунського кордону на території Чернівецької області та Сучавського повіту, збільшення фінансування проектів з відновлення пунктів пропуску через українсько-румунський кордон та розбудови відповідної транспортної інфраструктури та до президента Ради депутатів округу Швабія (ФРН) пана Юргена Райхерта щодо підтримки німецькими депутатами Європарламенту ідеї збільшення фінансування для операційної програми «Україна – Румунія 2014-2020», зокрема з метою будівництва автомагістралі «Чернівці-Сірет-Сучава-Бухарест».

«Сумарно ці заходи дозволили б створити сприятливі умови для залучення інвестицій та розвитку туризму на теренах Буковини, а також значною мірою зменшили б навантаження на пункт пропуску «Порубне-Сірет», що прогнозовано зросте вже незабаром у зв’язку із введенням безвізового режиму», – підсумував голова Чернівецької обласної ради.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua