Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

22.12.2017 10:11
ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСНА РАДА


    оголошує конкурс з відбору суб’єктів оціночної діяльності, яких буде залучено до проведення оцінки майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області

22.12.2017 10:09
ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСНА РАДА


    оголошує про намір передати в оренду нерухоме майно

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Міжнародне співробітництво >  Іван Мунтян: Відновлення роботи пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні – передумова пожвавлення транскордонних зв’язків Буковини з регіонами ЄС

Прес-центр

Новини

03.05.2017 09:49

Іван Мунтян: Відновлення роботи пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні – передумова пожвавлення транскордонних зв’язків Буковини з регіонами ЄС |  Міжнародне співробітництво

Тема новини: Назва теми

Голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян у складі офіційної делегації від Чернівецької області взяв участь у зустрічах представників партнерських регіонів, що відбулися з нагоди 20-ї річниці з дня підписання партнерської угоди «Чотири регіони для Європи» 1 і 2 травня у місті Аугсбург (Швабія, ФРН).

Так, керівники органів місцевого самоврядування та державної влади, науковці та учасники транскордонних проектів з округу Швабія (ФРН), Департаменту Майєнн (Франція), Сучавського повіту (Румунія) та Чернівецької області підбили підсумки двадцятирічної співпраці в рамках вищезгаданої угоди, а також окреслили перспективи подальшого співробітництва.

Зокрема, про партнерську співпрацю Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича з Аугсбурзьким університетом розповіла завідувач кафедри педагогіки та соціальної роботи Ірина Петрюк, яка брала участь у двосторонніх програмах обміну.

У свою чергу заступник голови Сучавської повітової ради пан Георге Ніца наголосив на необхідності відновлення роботи усіх пунктів пропуску на ділянках Державного кордону України з країнами-членами ЄС, які діяли до 2010 року. Для цього, за його словами, з одного боку слід звернутися до європейських структур за необхідним фінансуванням, а з іншого – заручитися відповідною підтримкою української сторони.

На цьому ж аспекті Іван Мунтян акцентував увагу пана Юргена Райхерта під час особистого спілкування. Так, керівник представницької влади Буковини поінформував Президента Ради депутатів округу Швабія про те, що однією з головних передумов пожвавлення транскордонних зв’язків Чернівецької області з регіонами ЄС є відновлення роботи пунктів пропуску на українсько-румунській ділянці Державного кордону у Путильському, Сторожинецькому та Герцаївському районах.

«Враховуючи, що в червні набуде чинності безвізовий режим перетину кордону з ЄС для громадян України, мусимо вжити невідкладних заходів, аби вже менше, ніж за півроку уникнути повного колапсу на кордоні з Євросоюзом», – відзначив голова Чернівецької обласної ради.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua