Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

22.01.2019 15:47
До уваги жителів Чернівецької області


    Розпочалося громадське обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності «Будівництво енергоблоків №3,4 Хмельницької АЕС», який можна завантажити за наступним посиланням: http://eia.menr.gov.ua/places/view/2231. Текст оголошення про початок громадського обговорення зазначеного звіту розміщено нижче.

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Екологія >  Буковину з робочим візитом відвідав Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак

Прес-центр

Новини

07.04.2017 16:37

Буковину з робочим візитом відвідав Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак |  Екологія

Тема новини: Назва теми

Сьогодні, 7 квітня, Буковину з робочим візитом відвідав Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак. Зокрема, посадовець провів нараду з керівниками обласних природоохоронних структур та Національних природних парків регіону, участь у якій взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

Заслухано інформацію начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Миколи Білоконя та начальника Дністровсько-Прутського басейнового управління водних ресурсів Андрія Кавулі, а також директорів буковинських Національних природних парків про комплекс природоохоронних заходів, що реалізуються в області. Проаналізовано окремі недоліки у роботі вказаних структур та окреслено шляхи їх усунення.

«Незважаючи на відносно невелику територію, наш край, де споконвіку живуть люди багатьох національностей, має багаті водні та лісові ресурси. Ми за правом пишаємось нашою неповторною природою, водночас нині, у зв’язку з безконтрольною вирубкою буковинських лісів та незаконною вибіркою гравію з русел буковинських річок, на нас насувається екологічна катастрофа: вже зараз у криницях людей щезає вода, а про руйнівні наслідки двох повеней, думаю, знає уже навіть лінивий», – наголосив Іван Мунтян у своєму вітальному слові, звертаючись до Остапа Семерака.

У свою чергу Міністр екології та природних ресурсів України відзначив необхідність активізації співпраці між природоохоронними структурами регіону та органами місцевого самоврядування. Адже в умовах децентралізації саме від контролю з боку громади та місцевих рад залежить наскільки раціонально використовуватимуться природні ресурси і наскільки ефективно реалізовуватимуться природоохоронні заходи, для фінансування яких нині необхідно об’єднати можливості державного та місцевих бюджетів.

Відтак обговорено реалізацію в області протиповіневих заходів, в тому числі, проведення руслорегулюючих робіт відповідно до існуючих нормативів та робіт з берегоукріплення, оповіщення населення про можливі надзвичайні ситуації природного характеру, та питання паспортизації існуючих сміттєзвалищ. Наголошено на необхідності прийняття комплексної регіональної програми поводження з твердими побутовими відходами, що включатиме в себе заходи із сортування та переробки цих відходів.

Насамкінець учасники наради висловилися на користь проведення окремої наради за участю керівників природоохоронних структур та представників правоохоронних органів, на якій буде детально розглянуто питання про незаконні рубки лісу та вибірку гравійно-піщаної суміші з русел місцевих річок, а також питання про необхідність розширення території природно-заповідного фонду Буковини, зокрема, території Національних природних парків. Останнє сприятиме як відтворенню та збереженню природних багатств регіону, так і разом з наявністю відповідної транспортної інфраструктури слугуватиме передумовою розвитку туристичної галузі та рекреаційної діяльності на Буковині.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua