Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність голови Чернівецької обласної ради >  Іван Мунтян: Чернівецька обласна рада готова підставити своє плече у питанні посилення спроможності об’єднаних громад

Прес-центр

Новини

22.03.2016 14:49

Іван Мунтян: Чернівецька обласна рада готова підставити своє плече у питанні посилення спроможності об’єднаних громад |  Діяльність голови Чернівецької обласної ради

Тема новини: Назва теми

На цьому наголосив керівник представницької влади краю під час зустрічі з представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ – виконавчим директором товариства в Україні Андреасом фон Шуманом та керівником проекту «Підтримка реформи децентралізації в Україні» Кейтлін Крюгер, що відбулась сьогодні, 22 березня.

Так, разом із головою Чернівецької обласної державної адміністрації Олександром Фищуком Іван Мунтян поінформував поважних гостей про географічну та національну специфіку регіону, історичні передумови формування моделі суспільних відносин в краї, результати минулих виборів до органів місцевого самоврядування та перші результати роботи із формування в області об’єднаних громад.

«Мені дуже приємно, що Чернівецька область була обрана у якості пілотної для реалізації цього проекту. Хочу запевнити, що обласна рада завжди готова підставити своє плече та надати необхідну організаційну допомогу задля досягнення максимального результату від його реалізації. Адже посилення спроможності новостворених об’єднаних громад є своєрідною рекламою та найкращим стимулом для решти громад регіону», – наголосив Іван Мунтян.

Відтак посадовець запропонував німецьким партнерам організувати обмін досвідом між самодостатніми об’єднаними громадами країн ЄС (особливо тими, що розташовані у гірській місцевості) й новоствореними об’єднаними громадами Буковини, а також представниками депутатського корпусу обласної ради. На його думку, подібна комунікація сприятиме подоланню радянських стереотипів у сфері місцевого самоврядування.

«Вважаю, що не можна формувати спроможні громади особливо тут, на Буковині, за якимось одним шаблоном. Потрібно обов’язково враховувати історію та культуру регіону, іншу специфіку, зокрема, наявність гірських районів. Більше того, побачивши на власні очі результати успішної реалізації реформи місцевого самоврядування у європейських державах, голови територіальних громад краю зможуть швидше позбутися радянських уявлень про організацію влади на місцях», – відзначив голова Чернівецької обласної ради.

У свою чергу пан Андреас фон Шуман подякував за гостинний прийом, а також анонсував відкриття регіонального офісу проекту, що вже незабаром розпочне свою роботу у середмісті Чернівців. «Одним з перших кроків на шляху нашої співпраці стане підписання відповідної угоди про співпрацю. Також ми проведемо низку обговорень плану заходів проекту з представниками новостворених громад та розпочнемо їх реалізацію», – повідомив виконавчий директор товариства GIZ в Україні.

Насамкінець пані Кейтлін Крюгер поінформувала учасників зустрічі про те, що реалізація проекту з підтримки децентралізації державної влади на Буковині включатиме заходи, спрямовані на покращення якості надання адміністративних послуг місцевому населенню, запровадження в об’єднаних громадах елементів ефективного фінансового менеджменту, посилення обміну досвідом, в тому числі закордоном, а також активне залучення до процесу формування спроможних громад представників неурядового сектору та регіональних мас-медіа.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua