Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Діяльність органів місцевого самоврядування >  Депутати вимагають скасування рішення Кабміну про реорганізацію БДФЕУ

Прес-центр

Новини

04.02.2016 12:30

Депутати вимагають скасування рішення Кабміну про реорганізацію БДФЕУ  |  Діяльність органів місцевого самоврядування

Тема новини: Назва теми

Ситуацію, яка склалась довкола приєднання Буковинського державного фінансово-економічного університету до Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, розглянула постійна комісія з питань освіти, науки, культури, спорту та молодіжної політики (голова комісії Іван Гешко).

У роботі комісії взяли участь перший заступник голови облради Інга Маковецька та заступник голови облради Віталій Мельничук. До обговорення долучились ректор БДФЕУ Володимир Прядко, директор Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки Олег Шаров, представники викладацького складу та студентства вузу. Після тривалих дискусій, заслуховування всіх зацікавлених сторін постійна комісія рекомендувала керівництву обласної ради звернутись до Кабміну та Міністерства освіти щодо скасування розпорядження Кабінету Міністрів України «Про реорганізацію Буковинського державного фінансово-економічного університету».

«У той час, коли в Україні відбувається становлення громадянського суспільства та триває жорстка боротьба з корупцією, приєднання одного ВНЗ до іншого кулуарним способом, без будь-якого обговорення, з порушенням усіх юридичних процедур є неприпустимим», - йдеться у зверненні за підписом першого заступника голови обласної ради Інги Маковецької. Депутати акцентували увагу на якісних характеристиках діяльності вузу та відсутності будь-яких обґрунтувань щодо доцільності його реорганізації. Депутати вимагають скасування розпорядження Кабміну як такого, що не відповідає вимогам чинного законодавства.

Звернення депутатів обласної ради також вирішено внести на розгляд сесії обласної ради.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua