Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

05.11.2019 10:30
Чернівецька обласна рада


    відповідно до частини 3 статті 42 Закону України "Про вищу освіту", оголошує конкурс на заміщення посади директора Педагогічного коледжу Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Міжрегіональне співробітництво >  Задля поглиблення добросусідських українсько-польських взаємин

Прес-центр

Новини

23.04.2015 10:04

Задля поглиблення добросусідських українсько-польських взаємин |  Міжрегіональне співробітництво

Тема новини: Назва теми

Перший заступник голови Чернівецької обласної ради Ярослав Курко взяв участь у зустрічі керівництва області з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні паном Генриком Літвіном та Генеральним консулом Республіки Польща у Вінниці паном Кшиштофом Свідереком. В ході зустрічі обговорювалось широке коло питань щодо транскордонних та міжрегіональних відносин, окреслювались пріоритетні напрямки поглиблення співпраці між Україною та Республікою Польща. Керівник дипломатичної місії Польщі у Києві цікавився перспективами реформування системи місцевого самоврядування в Україні та процесами децентралізації влади, наголосив на незмінності позиції Польщі щодо цілковитої підтримки курсу Української держави на європейську інтеграцію та захист територіальної цілісності країни від ворожих зазіхань.

         Ярослав Курко підкреслив важливість спільних фактів національної історії України та Польщі, у тому числі пов’язаних з батальними подіями, які відбувались на території нинішньої Чернівецької області. Він наголосив на вагомій ролі порівняно малочисельної польської громади у суспільному, науковому, культурному та духовному житті Буковинського краю. Буковинці шанують мовно-культурні та історичні традиції поляків, регіональна та місцева влада всебічно сприяє гармонійному розвиткові територіальних громад тих міст, селищ та сіл області, де компактно проживають поляки. Буковинці дбайливо доглядають за місцями поховань польських воїнів, загиблих у  боротьбі проти спільних ворогів.

Ярослав Курко та голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук запросили польських дипломатів до участі у численних міжнародних заходах, які традиційно відбуваються на теренах області. Зокрема, йшлося про Міжнародний фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі», який проходитиме в липні у Чернівцях. Генрик Літвін та Кшиштоф Свідерек висловили вдячність крайовій владі за підтримку ініціатив польської громади області та запросили керівників Буковини взяти участь у заходах, присвячених Дню Полонії, що відбуватимуться на території Чернівецької області 22 – 23 квітня цього року.   

  • Джерело: Прес-служба обласної ради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua