Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

28.05.2014 12:52
ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСНА РАДА приймає пропозиції на оренду нерухомого майна


    1. Пропозиції приймаються від юридичних та фізичних осіб. 2. Інформація про об’єкти оренди:

28.05.2014 12:50
ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСНА РАДА оголошує конкурс на оренду нерухомого майна


    Інформація про конкурс: 1. Учасники конкурсу – громадські організації, що не займаються комерційною діяльністю. 2. Мета конкурсу – визначення переможця на право укладання договору оренди за найвищою ставкою орендної плати за 1 кв.м в місяць при обов'язковому виконанні особливих умов.

26.05.2014 16:09
До уваги суб’єктів підприємницької діяльності!


    25 і 26 червня 2014 року Асоціація «Єврорегіон Сірет – Прут – Дністер» проведе Економічний транскордонний Форум у м. Белць (Республіка Молдова), в якому візьмуть участь політичні діячі, бізнесмени та приватні підприємці з Румунії, Республіки Молдова, України, Західної Європи та СНД. Офіційне відкриття форуму відбудеться 25 червня о 10.00 год. в комплексі «Лідо», м. Белць, Республіка Молдова.

25.07.2013 17:09
Оголошення


    На офіційному сайті Чернівецької обласної ради в розділі «Проекти регуляторних актів» оприлюднено проект рішення «Про внесення змін до рішення X сесії обласної ради VI скликання від 31 травня 2012 року №56-10/12 «Про нормативи плати за побічні лісові користування та заготівлю другорядних лісових матеріалів». Зауваження та пропозиції до вищезазначеного проекту рішення приймаються протягом місяця з дня оприлюднення за адресою: 58023, м.Чернівці, вул. Руська, 203а. Чернівецьке обласне управління лісового та мисливського господарства. Телефон/факс: (0372) 54-08-06, e-mail: liscvoulmg@i.ua
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Міжнародне співробітництво >  Михайло Гайничеру взяв участь у зустрічі з Послом Румунії

Прес-центр

Новини

13.05.2014 12:54

Михайло Гайничеру взяв участь у зустрічі з Послом Румунії |  Міжнародне співробітництво

Тема новини: Назва теми

Голова обласної ради Михайло Гайничеру спільно з головою облдержадміністрації Романом Ванзуряком зустрілись з Надзвичайним та Повноважним Послом Румунії в Україні Корнелом Іонеску, який відвідав Чернівецьку область з робочим візитом. Пан посол висловив  підтримку цілісності Української держави та сподівання на якнайшвидше врегулювання внутрішніх протиріч мирним шляхом. На зустрічі йшлось про перспективи підписання Угоди про малий прикордонний рух, яка нещодавно була парафована міністрами закордонних справ України та Румунії. Йшлось про можливість підписання зазначеної угоди в Чернівцях, оскільки саме на Буковині проживає найбільша в Україні румунська громада, та існують міцні зв’язки між двома країнами. Корнел Іонеску запевнив керівників Чернівецької області у толерантності румунської громади на Буковині і водночас порушив низку питань щодо забезпечення освітніх та культурних потреб румун в Україні.

Йшлось також про необхідність відкриття пунктів перетину українсько-румунського кордону, оскільки сьогодні пропускна спроможність пункту Порубне – Сірет значно менша, ніж зростаючі потреби у його послугах. Голова обласної ради Михайло Гайничеру наголосив на тому, що підписання Угоди про малий прикордонний рух збільшить навантаження на цей єдиний в області пункт пропуску. А також зауважив, що саме через Порубне у літні місяці поїдуть на відпочинок у Болгарію та інші європейські країни туристи з Чернівецької та сусідніх областей, а також Білорусі, які традиційно відпочивали в Криму, тому це питання потребує негайного вирішення. Михайло Гайничеру запропонував ініціювати зустріч керівників прикордонних та митних служб України і Румунії для пошуку у межах чинного законодавства можливостей з метою прискорення проходження митного та прикордонного контролю. Він також відзначив необхідність пришвидшення робіт для відкриття пунктів пропуску Красноїльськ – Вікову де Сус та Дяківці – Раковець, а також звернув увагу на пункт пропуску у Путильському районі, джерела фінансування робіт на якому досі не визначені.

Голова обласної ради також зауважив, що безвізовий режим – це можливість збільшення контактів у гуманітарній, культурній сферах і водночас спрощення перетину кордону для потенційних інвесторів. Він зазначив, що обласна рада та облдержадміністрація сприяють залученню інвестицій в область, але необхідно вжити заходів для забезпечення системного інвестування.

Михайло Гайничеру зупинився також на питаннях реалізації транскордонних проектів. Зокрема, запропонував передати місцевим органам влади обох країн більше можливостей для впливу на визначення пріоритетних об’єктів та програм для фінансування в межах зазначених проектів.

Фотосесія

  • Джерело: Прес-служба облради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua