Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Законність і правопорядок >  У прокуратурі Чернівецької області обговорили стан запобігання та протидії корупції

Прес-центр

Новини

28.01.2013 09:51

У прокуратурі Чернівецької області обговорили стан запобігання та протидії корупції |  Законність і правопорядок

Тема новини: Назва теми

Голова обласної ради Михайло ГАЙНИЧЕРУ взяв участь у координаційній нараді за участю керівників правоохоронних і контролюючих органів Буковини, на якій йшлось про стан виконання правоохоронними органами області вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» у 2012 році.

Як повідомила прес-служба прокуратури Чернівецької області, прокурор Чернівецької області Петро КОВАЛЬ наголосив, що Президент України та Генеральний прокурор України поставили перед правоохоронцями завдання щодо радикального подолання корупції, тож протидія цьому негативному явищу здійснюється усіма можливими засобами. Стосовно осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі корупційні злочини, повинні застосовуватися запобіжні заходи винятково у вигляді тримання під вартою, а питання укладення угод про визнання вини та примирення в провадженнях цієї категорії – вирішуватися ретельно і виважено з огляду на значну суспільну небезпеку, яку мають ці правопорушення.  

У минулому році у провадженні слідчих правоохоронних органів області перебувало 45 кримінальних справ даної категорії, за якими до відповідальності притягнуто 51 особу. Окрім того, правоохоронцями області проводилися заходи щодо протидії корупції адміністративними засобами. Упродовж 2012 року уповноваженими суб’єктами протидії корупції в області до суду направлено 61 протокол про адміністративні корупційні правопорушення. За результатами їх судового розгляду до адміністративної відповідальності притягнуто 53 особи.

Після ґрунтовного обговорення даної проблеми була прийнята постанова, якою затверджено ряд заходів, спрямованих на усунення виявлених порушень та покращення ситуації з питань протидії корупції.

У координаційній нараді також взяли участь прокурор Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Павло БОГУЦЬКИЙ та голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло ПАПІЄВ.

 

  • Джерело: Прес-служба прокуратури Чернівецької області

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua