Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

05.01.2016 12:33
Затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради


    Розпорядженням голови обласної ради затверджено графік прийому громадян керівництвом обласної ради. Голова обласної ради Мунтян Іван Миколайович прийматиме громадян кожен перший понеділок місяця з 15 до 18 години. Перший заступник голови облради Маковецька Інга Степанівна проводитиме прийом громадян у другий понеділок місяця з 15 до 18 години, а заступник голови облради Мельничук Віталій Кузьмич – третій понеділок місяця у цей же час.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Медицина >  Ігор Шкробанець: «Реорганізація невідкладної допомоги не передбачає скорочення виїзного персоналу та кількості бригад»

Прес-центр

Новини

13.12.2012 16:57

Ігор Шкробанець: «Реорганізація невідкладної допомоги не передбачає скорочення виїзного персоналу та кількості бригад» |  Медицина

Тема новини: Назва теми

З 1 січня наступного року швидка медична допомога має запрацювати у новому статусі. Передбачається, що замість окремих підрозділів у районах й обласному центрі працюватиме єдина служба зі спільним центром керування. За інформацією прес-служби обласної державної адміністрації, лікарські та фельдшерські бригади з відповідним транспортом дислокуватимуться на місцях, але підпорядковуватимуться не місцевим медичним структурам, а єдиному Центру. Це має позитивно вплинути на якість роботи служби, позаяк раніше «швидка» діяла за територіальним принципом, що породжувало багато алогізмів і скарг. З іншого боку й фінансування «швидкої» раніше також здійснювали за територіальним принципом - це робили місцеві громади, можливості яких інколи дуже різнилися.

За повідомленням департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації, рішення щодо передачі майна станцій, відділень, пунктів швидкої медичної допомоги до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області ухвалили Заставнівська і Хотинська районні ради, Новодністровська міська рада та сільські ради найбільших населених пунктів Сторожинеччини. В інших районах рішення прийматимуться на грудневих сесіях рад різних рівнів.  Питання щодо створення обласної комунальної установи «Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» і передачі йому кадрового та майнового ресурсу всіх підрозділів швидкої медичної допомоги області розгляне чергова сесія обласної ради.  

Директор департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації Ігор Шкробанець зазначив, що реформування не передбачає скорочення виїзного персоналу та кількості бригад, натомість відбудеться лише оптимізація управлінського й допоміжного персоналу за рахунок об’єднання служби у єдину регіональну структуру. Кошти, які наразі використовують на утримання дублюючих структур, скерують на поліпшення оснащення виїзних бригад, підвищення якості підготовки персоналу.

 

  • Джерело: Прес-служба облради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua