Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

20.02.2020 14:07
Чернівецька обласна рада


    відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури" та Положення про порядок призначення і звільнення з посад керівників підприємств, установ, закладів, організацій - об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернівецької області, оголошує конкурс на заміщення посади директора Чернівецького обласного краєзнавчого музею

17.02.2020 18:09
Чернівецька обласна рада


    Відповідно до Закону України «Про культуру» оголосила конкурси на посади: - Генерального директора ОКУ "Чернівецька обласна філармонія ім. Дмитра Гнатюка" - Директора Чернівецького обласного краєзнавчого музею.

11.02.2020 18:33
Оголошення


     про проведення конкурсу на заміщення посади керівника (генерального директора) обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний шкірно-венерологічний диспансер»

11.02.2020 18:31
Оголошення


    про проведення конкурсу на заміщення посади керівника (генерального директора) обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецька обласна клінічна лікарня»

11.02.2020 18:28
Оголошення


    про проведення конкурсу на заміщення посади керівника (генерального директора) обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня»

11.02.2020 18:19
Оголошення


    про проведення конкурсу на заміщення посади керівника (генерального директора) комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний центр служби крові»

11.02.2020 18:18
Оголошення


    про проведення конкурсу на заміщення посади керівника (генерального директора) обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом»

06.02.2020 10:43
Чернівецька обласна рада


     відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури" та Положення про порядок призначення і звільнення з посад керівників підприємств, установ, закладів, організацій - об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернівецької області, оголошує конкурс на заміщення посади генерального директора обласної комунальної установи "Чернівецька обласна філармонія імені Дмитра Гнатюка"

18.12.2019 10:30
Про передачу в оренду захисних споруд цивільного захисту


    Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернівецькій області РВ ФДМУ по Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях пропонує в оренду для господарських, культурних і побутових потреб або на відповідальне зберігання (безоплатне) захисні споруди цивільного захисту
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Законність і правопорядок >  Петро Коваль: "Порушення виборчого законодавства, які вплинули на волевиявлення громадян на одномандатних виборчих округах №№201-204 під час виборчого процесу на території Чернівецької області, відсутні"

Прес-центр

Новини

22.11.2012 11:03

Петро Коваль: "Порушення виборчого законодавства, які вплинули на волевиявлення громадян на одномандатних виборчих округах №№201-204 під час виборчого процесу на території Чернівецької області, відсутні" |  Законність і правопорядок

Тема новини: Назва теми

На ім’я голови Чернівецької обласної ради Михайла ГАЙНИЧЕРУ надійшла інформація прокурора Чернівецької області, державного радника юстиції 3 класу Петра КОВАЛЯ про стан додержання законодавства про вибори народних депутатів України на одномандатних виборчих округах на території Чернівецької області.

Так, прокуратурою встановлено, що станом на 09.11.2012 з моменту початку передвиборчих перегонів до органів прокуратури області надійшло 30 звернень даної категорії, з яких 14 направлено за належністю, 1 повернуто з роз'ясненням, 15 розглянуто (1 - задоволено, 14 - не знайшло підтвердження, у т.ч. 3 - відмовлено в порушенні кримінальної справи).

З зазначеної вище кількості звернень 5 стосувались законності дій посадових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування під час проведення передвиборної агітації, 1 - законності дій дільничної виборчої комісії (псування виборчих бюлетенів), 5 - законності дій партій, що висували кандидатів у депутати України, 18 - законності дій громадян, якими нібито було здійснено підкуп виборців та порушення порядку волевиявлення громадян, 1 - законності дій працівників органів внутрішніх справ під час виборчого процесу.

За результатами розгляду 1 заяви порушено кримінальну справу.

Зокрема, прокуратурою області 27.10.2012 порушено кримінальну справу за ст.ст.157 ч. 3, 161 ч. 2 КК України відносно осіб, які розповсюджували на території області агітаційні листівки зі змістом, що розпалюють національну ворожнечу, приниження національної честі та гідності кандидата в народні депутати України Баласиновича Б.О., а також щодо перешкоджання вільного здійснення виборцями свого виборчого права, щоб спонукати їх не голосувати за кандидата в народні депутати України Семенюка А.С.

Кримінальну справу прокуратурою області розслідувано, винним особам пред'явлено обвинувачення за ст.ст.157 ч.3, 161 ч.2 КК України та 09.11.2012 з обвинувальним висновком скеровано до Хотинського районного суду для розгляду по суті.

До органів внутрішніх справ області надійшло 24 заяви та повідомлення про злочини, пов'язані із суттєвими порушеннями виборчого законодавства, за результатами розгляду яких по 16 прийнято рішення про відмову в порушенні кримінальних справ, 8 скеровано за належністю.

Кримінальні справи за фактами порушення виборчого законодавства органами внутрішніх справ та іншими правоохоронними органами області не порушувались, до провадження не приймались, до суду не направлялись та судами не розглядались.

Перевірками додержання працівниками правоохоронних органів вимог ст. 34 Закону України «Про вибори народних депутатів України» щодо підстав перебування безпосередньо у приміщеннях дільничних та окружних виборчих комісій під час голосування та підрахунку голосів на одномандатних виборчих округах, порушень не встановлено.

Звернення, заяви і повідомлення за фактами вчинення загальнокримінальних злочинів, опосередковано пов'язаних із виборчим процесом на одномандатних виборчих округах, не надходило.

Вивченням питання стану пред'явлення позовів суб'єктами виборчого процесу встановлено, що до судів області подано 173 позовні заяви, з них 153 до місцевих судів та 20 - до Чернівецького окружного адміністративного суду.

На розгляді Чернівецького окружного адміністративного суду перебувало 15 справ за позовами до кандидатів у народні депутати України, з яких 1 повернуто судом, 2 - залишені без розгляду, 2 - задоволено. Усі справи розглянуті судом до 28.10.2012.

Протягом виборчого процесу до виборчих комісій усього подано 156 позовних заяв, з яких 153 - до місцевих судів та 3 на дії окружної виборчої комісії до Чернівецького окружного адміністративного суду. У день виборів подано 154 заяви, а після 28.10.2012 - 2 заяви.

До місцевих судів надійшла 151 заява про внесення змін до списку виборців, з яких задоволено 80, відмовлено у задоволенні 3, залишено без розгляду 65, 2 повернуто через невиконання ухвали суду про залишення позову без руху та по 1 заяві закрито провадження у справі в зв'язку з відмовою заявника від позовних вимог.

Крім того, Чернівецьким окружним адміністративним судом розглянуто 3 заяви на дії окружних виборчих комісій, з яких 1 задоволено, у задоволенні 1 позову відмовлено та 1 позов залишено без розгляду.

Усього, в апеляційному порядку оскаржено 11 постанов Чернівецького окружного адміністративного суду, за наслідками розгляду яких 9 рішень залишено без змін, 2 постанови, як зазначалось вище, скасовано.

Вивченням стану дотримання законності у разі виконання рішень суду вказаної категорії органами державної виконавчої служби, встановлено, що на виконанні органів ДВС області не перебуває рішень судів зазначеної категорії.

До органів прокуратури подання державних виконавців, заяви інших осіб про притягнення винних до кримінальної відповідальності за невиконання судових рішень не надходили.

Таким чином, порушення виборчого законодавства, які вплинули на волевиявлення громадян на одномандатних виборчих округах №№201-204 під час виборчого процесу на території Чернівецької області, відсутні.

Роботу правоохоронних органів організовано на принципах законності та об'єктивності, розгляд заяв щодо порушення виборчого законодавства забезпечено своєчасно, вжито заходів щодо перевірки всіх доводів заявників, забезпечено належне реагування на виявлені порушення вимог законодавства.

Фотосесія

  • Джерело:

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua