Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

27.09.2021 16:58
До відома громадян!


    За дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка створено посилання, за яким можна ознайомитися з переліком об’єктів комунальної власності області, які можуть бути передані в орендне користування: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit... Список відповідних об’єктів надалі буде постійно оновлюватися та актуалізуватися. Нагадуємо, Чернівецька обласна рада діє на засадах відкритості та прозорості.
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Міжрегіональне співробітництво >  Ще один крок на шляху до поглиблення співпраці між Чернівецькою областю та Сучавським повітом

Прес-центр

Новини

24.10.2012 16:32

Ще один крок на шляху до поглиблення співпраці між Чернівецькою областю та Сучавським повітом |  Міжрегіональне співробітництво

Тема новини: Назва теми

Сьогодні відбулось спільне засідання голів постійних комісій Чернівецької обласної ради України та Сучавської повітової ради Румунії, яке провів голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру. Румунську делегацію очолив голова Сучавської повітової ради Кетелін Іоан Некіфор. У засіданні взяв участь заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Кирило Крищенко.

Учасники засідання обговорили основні тенденції, досягнення та перспективи реалізації структуроутворюючих проектів транскордонного співробітництва в рамках Європейського інструменту сусідства та партнерства. Було визнано за доцільне підготувати звернення депутатів Чернівецької обласної ради та радників Сучавської повітової ради до національних урядів щодо прискорення підписання міжурядової угоди про малий прикордонний рух між Україною та Румунією. Йшлось також про необхідність впровадження сучасної моделі співпраці між екологічними службами Чернівецької області та Сучавського повіту, розробки спільного плану заходів з підвищення надійності захисту населення і спільних прикордонних територій від екологічних ризиків, здійснення оперативного інформування сторін. Обговорювались шляхи впровадження інноваційного механізму співпраці між працівниками управління Міністерства надзвичайних ситуацій України в Чернівецькій області та інспекції з надзвичайних ситуацій в Сучавському повіті Міністерства адміністрації та внутрішніх справ Румунії шляхом підписання регіональних угод та розробки спільного плану заходів з підвищення захисту населення і спільних прикордонних територій під час надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків. Депутати Чернівецької обласної та Сучавської повітової рад розглянули можливості відновлення пункту пропуску державного кордону Клімауць – Біла Криниця відповідно до прохання жителів прикордонних територій двох країн.

Учасники засідання узгодили пропозиції з питань, що пропонуються для розгляду на другому спільному засіданні депутатів Чернівецької обласної ради та радників Сучавської повітової ради Румунії, яке вирішено провести 23 листопада в місті Сучава.

За результатами роботи голів постійних комісій голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру, голова Сучавської повітової ради Кетелін Іоан Некіфор, заступник голови Чернівецької обласної держадміністрації Кирило Крищенко та секретар Сучавського повіту Думітру Пашнічук провели прес-конференцію для журналістів з Чернівців та Сучави.

Фотосесія

  • Джерело:

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua