Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

06.02.2020 10:43
Чернівецька обласна рада


     відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури" та Положення про порядок призначення і звільнення з посад керівників підприємств, установ, закладів, організацій - об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернівецької області, оголошує конкурс на заміщення посади генерального директора обласної комунальної установи "Чернівецька обласна філармонія імені Дмитра Гнатюка"

06.02.2020 10:17
Чернівецька обласна рада


    відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 року №1094 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я», керуючись рішенням XV сесії VII скликання Чернівецької обласної ради від 13.09.2017р. №164-15/17 «Про Положення про порядок призначення та звільнення з посади керівників об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», оголошує про початок формування конкурсної комісії з проведення конкурсу на заміщення посади генерального директора обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр»

18.12.2019 10:30
Про передачу в оренду захисних споруд цивільного захисту


    Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернівецькій області РВ ФДМУ по Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях пропонує в оренду для господарських, культурних і побутових потреб або на відповідальне зберігання (безоплатне) захисні споруди цивільного захисту
 

  Карта сайту

карта сайту

  Корисні посилання

інші посилання...
Прес-центр >  Інтерв'ю >  Валентин Маніліч: «Святкувати зарано. На часі – копітка і відповідальна праця!»

Прес-центр

Новини

19.12.2011 11:58

Валентин Маніліч: «Святкувати зарано. На часі – копітка і відповідальна праця!» |  Інтерв'ю

Тема новини: Назва теми

– Валентине Михайловичу, 24 грудня відбудеться 8-а сесія Чернівецької обласної ради шостого скликання. Чому сесію крайового парламенту вирішено провести саме цього дня? Які питання розглядатимуть депутати у сесійній залі?

– Чергова сесія Чернівецької обласної ради має бути особливо значущою, оскільки на розгляд депутатів пропонуватиметься низка надзвичайно важливих документів. Серед них - звіт голови обласної державної адміністрації щодо виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку, бюджету області і здійснення делегованих радою повноважень у 2011 році: проект Програми економічного і соціального розвитку Чернівецької області на 2012 рік: проект Комплексної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів соціальної інфраструктури до 2015 року: проект Комплексної програми енергоефективності, енергозбереження та раціонального використання паливно-енергетичних ресурсів Чернівецької області на 2011-2015 роки. Депутати планують заслухати інформацію про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2011, внесуть необхідні зміни до обласного бюджету на 2011 рік, розглянуть майже 50 інших важливих питань порядку денного. Найвагомішим з-поміж них має бути проект бюджету Чернівецької області на прийдешній 2012 рік.

– Вважаєте, що Закон про Державний Бюджет України до 24 грудня буде прийнято?

– У мене немає сумнівів, що в новий 2012 рік ми увійдемо із затвердженим головним фінансовим документом. Для прикладу, цьогорічний бюджет області ми затвердили одними з перших в Україні й нині успішно виконуємо його. Саме завдяки цьому вдалося втілити в життя чимало важливих для мешканців області проектів та програм, покращити низку показників соціально-економічного розвитку нашого краю. Завдяки доброзичливій увазі з боку керівництва держави та уряду України, послідовній позиції керівництва крайової виконавчої влади нам вперше вдалося отримати та знайти належне застосування для більш ніж 300 мільйонів гривень додаткових асигнувань з державного бюджету України. Переконаний, що і наступного року владі та громаді Буковинського краю вдасться зберегти та прискорити набуті темпи економічного, соціального, гуманітарного та культурного розвитку.  Для цього, думаю, наразі  наявні усі необхідні передумови.

– Політичні опоненти звинувачують крайову владу в навмисному затягуванні розгляду питання щодо обрання нового голови Чернівецької обласної ради. Маєте що відповісти на подібні закиди?

– Події останніх місяців засвідчують, що кадрове питання стало каменем спотикання для певних політичних сил області. Ситуація почасти сягає абсурду: не маючи жодних конкретних пропозицій, деякі депутати вперто мусують «кадрове питання» з наполегливістю та завзяттям, вартими кращого застосування. Вичерпавши чималий арсенал доводів та логічних пояснень, скажу так: новий очільник крайової представницької влади неодмінно буде обраний з числа достойних кандидатів, яких у депутатському корпусі обласної ради є чимало. Знаю напевне, що ця кандидатура, незалежно від прізвища чи посади, завдяки своїм діловим якостям, особистому авторитету та харизмі отримає довіру абсолютної більшості колег-депутатів.

Хотів би  принагідно заспокоїти амбіції деяких надміру активних поборників демократії: жодних торгів довкола цього питання не було, нема і не буде. Відтак для таких добродіїв є гарна можливість застосувати  свої сили та енергію з більшим коефіцієнтом корисної дії – хоча б для виконання гучних передвиборних обіцянок або ж оперативного реагування на скарги та звернення громадян.

– До речі, на що мешканці області скаржаться найчастіше?

– Перше місце у рейтингу звернень громадян до органів представницької влади традиційно посідають прохання про надання матеріальної допомоги на лікування та реабілітацію, навчання дітей, питання житлового забезпечення та комунальні проблеми. У кожному конкретному випадку намагаємось розібратись, за можливістю допомагаємо людям, які потребують підтримки. На відміну від виконавчої влади, ми обмежені у матеріальних ресурсах, тож надати допомогу у повному обсязі можемо далеко не завжди. Додає проблем і чинне законодавство, яке не дозволяє використати на задоволення нагальних потреб людей навіть ті кошти, які ми заробляємо в процесі експлуатації об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст області.

Темою окремої розмови є стан роботи служб, які займаються питаннями інвентаризації та реєстрації об’єктів нерухомості. Люди постійно скаржаться на паперову тяганину, нічим не виправдані побори, плутанину з документами, величезні черги та факти хабарництва з боку нечистих на руку чиновників. Наші законодавці разом з урядом з метою наведення порядку у цій сфері прийняли рішення щодо передачі зазначених повноважень під юрисдикцію єдиного державного реєстраційного органу. Однак це справедливе рішення вступить в силу з першого січня 2013 року. Наразі ж тільки на території Чернівців діють аж два бюро технічної інвентаризації – Чернівецьке обласне та… міське БТІ, з незрозумілих причин утворене з ініціативи колишнього керівництва обласного центру. Невизначеність повноважень, необґрунтованість самого факту існування міського БТІ викликає нервозність і роздратування з боку тисяч наших краян, які в силу життєвих обставин звертаються до цієї організації.

Як наслідок, у штучно створеному хаосі рішень та документів чудово почуваються ті, хто любить «гріти руки» на проблемах людей. А люди, в свою чергу, звинувачують в усьому обласну та центральну владу. Чи мають вони рацію? Почасти мають, адже все, що коїться на теренах нашого краю, робиться з відома тих, хто взяв на себе особисту відповідальність представляти інтереси виборців в органах регіональної та місцевої влади Чернівецької області. Тому, як кажуть люди, кожному – своє.      

– Валентине Михайловичу, як Ви оцінюєте роботу депутатських фракцій, постійних комісій, виконавчого апарату обласної ради за рік, що минув від 2-ї сесії крайового парламенту?

– Зазвичай найкращими експертами якості роботи депутатів є виборці. Тож у ці передноворічні дні депутатські фракції разом з усіма підбивають підсумки року, що минає, готуються до публічних звітів перед буковинцями про свою діяльність. Більшості моїх колег не доводиться червоніти через бездіяльність або недбале ставлення до виконання депутатських повноважень. Це саме можу сказати і про виконавчий апарат обласної ради, яким керую згідно з повноваженнями. У світлі масштабних завдань та перетворень, які відбуваються в державі та суспільстві, звісно ж, зазнає відповідних змін рівень вимог та критеріїв щодо праці посадових осіб місцевого самоврядування. Тож вбачаю успіх незворотного процесу оптимізації бюрократичного апарату в забезпеченні високих кваліфікаційно-фахових характеристик та морально-психологічних якостей кожного працівника, незалежно від займаних посад, рангів і колишніх заслуг. Тільки так, на мою думку, можна досягти реальних успіхів на тернистій дорозі боротьби з корупцією,  формалізмом, байдужістю та недбальством. Приємно, що абсолютна більшість моїх колег та підлеглих усвідомлюють це і сповідують відповідні життєві цінності та особисті чесноти.

– Наближаються новорічні та різдвяні свята – хвилююча і щемлива пора для всіх і кожного. Що б хотів побажати своїм землякам заступник голови Чернівецької обласної ради Валентин Михайлович МАНІЛІЧ?

Як на мене, думати про ялинкові святкування ще зарано – на часі складна і відповідальна робота. Тож мої вітання шановним землякам ще чекають своєї пори. А от нашим юним краянам, які вже сьогодні перебувають у передчутті радісного спілкування зі святим Миколаєм, хочу побажати міцного здоров’я, неодмінного здійснення найзаповітніших мрій та бажань, щасливого відчуття цілющої материнської ласки та дбайливої батьківської руки, мирного неба над рідною землею, Божого благословення та прихильної долі людської!

За розмову подякував Роман Данильчук.

 

  • Джерело: Прес-служба облради

  Теми новин

Розробник - 
IMENA.ua